Overslaan en naar de inhoud gaan
Waze aan een overweg.

Waze zet onze overwegen op de kaart

Onze Open Data zorgen voor meer veiligheid

Voortaan zie je een speciaal icoontje in Waze als je een overweg op een reizigerslijn nadert, dankzij onze Open Data. Het icoontje is een extra stimulans om alert te zijn in de buurt van een overweg en zorgt voor meer verkeersveiligheid. We zijn zo een van de eerste infrastructuurbeheerders in Europa die die mogelijkheid aanbiedt aan de gratis navigatie-app.

Voor meer veiligheid aan overwegen

De cijfers spreken nog elk jaar voor zich. Er zijn nog te veel ongevallen aan overwegen. De meeste van die ongevallen gebeuren omdat de verkeersregels niet nageleefd worden. Maar vaak ook omdat mensen niet opletten of omdat de zichtbaarheid (bv. door laaghangende zon) niet goed is.

Zo’n 1,6 miljoen automobilisten in België gebruikt Waze. Het is dankzij onze Open Data dat we 1200 overwegen op reizigerslijnen kunnen toevoegen aan de navigatieapp. Naast de verkeersborden, de lichten, slagbomen en belsignalen is het een bijkomende waarschuwing dat je in de buurt van een overweg komt. Een extra signaal dat bestuurders helpt om alert te blijven.

Voortrekkersrol

We zijn één van de eerste spoorinfrastructuurbeheerders in Europa om onze Open Data zo ter beschikking te stellen van Waze. We sluiten toekomstige samenwerkingen met andere gelijkaardige bedrijven of apps zeker niet uit.

Satefy first!

Waze.