Overslaan en naar de inhoud gaan

Trainbow Belgium viert zijn 5de verjaardag samen met Infrabel, NMBS en HR Rail

Trainbow Belgium, de LGBTQI+-vereniging van de Belgische spoorwegen die dingen in beweging brengt voor de holebigemeenschap bij Infrabel, NMBS en HR Rail, viert zijn vijfde verjaardag!

Opleidingen, tools, discussieruimten, bewustmaking en nog veel meer. De afgelopen vijf jaar zijn er veel initiatieven genomen om LGBTofobie en transfobie te bestrijden en het personeel te sensibiliseren over dit thema.

Uit angst voor negatieve gevolgen voor hun carrière, durven sommige mensen soms niet openlijk over hun geaardheid te praten of antwoorden ze ontwijkend op ongemakkelijke vragen. Vandaag is er al een lange weg afgelegd en hebben de spoorwegen concrete stappen gezet die tot meer verdraagzaamheid en openheid moeten leiden.

5 kaarsjes uitblazen

Op 25 mei vierde de vereniging haar 5-jarig bestaan, samen met onze CEO, Benoît Gilson, Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS en Paul Hautekiet, algemeen directeur van HR Rail.

Vooraan in de gesprekken stond uiteraard hoe ze samen kunnen bijdragen tot de emancipatie, acceptatie, antidiscriminatie en het welzijn van alle collega’s, ongeacht gender of seksuele geaardheid.

Vandaag werkt de vereniging namelijk nauw samen met de directie van elk van de entiteiten met als gezamenlijk doel het welzijn op het werk van de werknemers van de Belgische spoorwegen te bevorderen, ongeacht hun gender of geaardheid!

En dankzij deze aanpak kreeg diversiteit en verdraagzaamheid onder het spoorwegpersoneel concreet een duwtje in de rug. Vandaag willen de Belgische spoorwegen immers een afspiegeling zijn van de samenleving en van de treingebruikers. Acties om diversiteit en inclusie te bevorderen, staan dan ook centraal in de strategie van de drie bedrijven, een verandering waar Trainbow Belgium zeker in belangrijke mate toe heeft bijgedragen.

Infrabel in de kleuren van de regenboog

Bij Infrabel verwelkomen we altijd iedereen, ongeacht gender of seksuele geaardheid. Zoals elk jaar is ons logo op de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie, gekleurd in de mooiste kleuren van de regenboog om onze steun te betuigen aan de LGBTQI+-gemeenschap.