Overslaan en naar de inhoud gaan

Extra maatregelen tegen kabeldiefstal

Naar aanleiding van de stijging van het aantal kabeldiefstallen in 2022 (300% meer feiten dan in 2021) bundelen we onze krachten met de federale Spoorwegpolitie om extra maatregelen te nemen.

33 169 minuten vertraging…

Naast de zware impact op de stiptheid (gemiddeld meer dan 1,5 uur vertraging per dag) wegen deze criminele feiten ook op het werk van onze collega's. Na elke diefstal moeten de teams eerst dringende reparaties uitvoeren, waardoor ze hun dagelijks onderhoudswerk niet kunnen doen of niet kunnen verderwerken aan de modernisering van de seininrichting.

Samen sterk: al 6 criminelen aangehouden

Bovenop de klassieke patrouilleringen zal de federale politie het hele jaar door verschillende specifieke controleoperaties uitvoeren. Begin dit jaar vonden er al acties plaats waarbij al 6 verdachten werden aangehouden. Maatregelen die dus hun vruchten afwerpen!

Infrabel van zijn kant zal kabels ingraven en deze markeren (zodat ze gemakkelijk door de schroothandelaars kunnen worden herkend), maar werkt ook aan een project met trackers waarmee de locatie van de kabels in real time kan worden doorgegeven.